tisdag 1 september 2009

Andra skoldagen

Idag började med att vi fick en genomgång vad det var vi skulle göra idag. Vi skulle idag färga ull och garn, i olika färger och använda oss av olika metoder och färger. Eftersom detta var nytt för oss och för att vi senare ska kunna se hur materiallt blir när man färgar det i olika färger så tilldelades vi en färg var och sedan delar man upp det materiallet så att alla får av alla.



En del fick vara ensamma och vissa var två och två när vi skulle färga. Jag hamnade med Tina, och vi fick färgen mörk blå. Vi började med att blöttlägga materiallet och sedan blandade vi till färgen och kokade upp ett vattenbad med våran färg i, eftersom när vi färgar ska det vara i ungefär 95 grader i 40 minuter.

Under tiden det stod och "kokade" provade vi att färga ett garnnystan i mikron, vi provade då att göra en blandning av två olika färger, rött och gult, så att det skulle skifta i de färgerna.



Efter att vi hade ätit lunch skulle vi färga ull i påsar, man blandar endsat i färgen i ullen och sedan ska de stå och fixera i ett dygn. Efter att vi hade gjort klart detta fick vi fara hemma när vi ville.

Inga kommentarer: